Kläder för den blivande mamman

Kläder som är anpassade för stora magar

Det är inte bara kroppen och humöret som förändras när man blir mamma – även matvanorna förändras. Därför underlättar kläder med skön passform vardagen, annars riskerar det svängande humöret att göra sig påmint ganska snart. Kläder med skön passform behöver nödvändigtvis inte vara sjaskiga, det finns snygga kläder som är specialanpassade för blivande mammor. Dessvärre är det för många en djungel att hitta kläder som erbjuder både komfort och stil, men den som söker hon skall finna.

Senaste åren har utbudet av kläder för blivande mammor ökat markant. Det är en utveckling som är mer än välkommen. För blivande mammor är det viktigt att man har möjlighet att behålla stilen, även om passformen alltid kommer i främsta rummet. Därför är det tacksamt att fler klädkedjor erbjuder kläder för mammor som både är sköna och snygga. Förr tillverkades inte kläder för blivande mammor, vilket tvingade dem att köpa allt för stora storlekar – alternativt låna kläder av mannen.

Klädkedjor som exempelvis Ellos, H&M, Halens och Lindex har stort utbud av kläder för mammor. Här behöver man inte kompromissa mellan passform och det visuella. Kedjorna har vett att förstå att blivande mammor inte tappar stilen – de vill fortfarande klä sig snyggt, även om möjligheten till det är mindre än tidigare. Den som söker på nätet hittar ett utbud som sträcker sig längre än nämnda klädkedjor, det finns till och med butiker som uteslutande säljer kläder för mammor.

När man handlar mammakläder är priset ofta avgörande. Eftersom kläderna endast kommer användas under en kortare period väljer många att köpa billigare mammakläder. Och det är naturligtvis förståeligt. Många väljer därför att köpa ”vanliga” kläder i större storlek istället för mammakläder, nackdelen är dock passformen som inte är anpassad för gravidmagar. Fördelen med kläder för blivande mammor är just passformen – att de är särskilt anpassade för ändamålet.

Kläder