Eftertraktade varumärken

Varumärken med andrahandsvärde

Mammakläder är förhållandevis dyra med tanke på att kläderna endast används under några få månader. Därför finns det ett andrahandsvärde på dyrare varumärken. Eftertraktade varumärken bland blivande mammor är Bellybutton, Boob, Esprit, Cache Coeur, JoJo Maman Bébé, Mamalicious, Noppies och Queen Mum. Den som köper kläder av nämnda märken kan räkna med att få kläderna sålda ganska snart efter avslutad graviditet.

Det är inte givet att billigare mammakläder är billigare än dyrare varumärken i slutändan. Köper man mammakläder från någon av landets större kedjor, exempelvis H&M eller Lindex, kan man inte räkna med att kläderna har ett andrahandsvärde. Priset är nämligen tillräckligt lågt för att blivande mammor ser ett värde i att köpa nya kläder. Köper man däremot dyrare varumärken finns det ett andrahandsvärde att tala om. Frågan är därför vilket alternativ som är mest ekonomiskt när allt kommer omkring.

Varumärken som Boob eller Noppies går att hitta på nätet, exempelvis på Zalando. Priset på kläder från Boob eller Noppies går att jämföra med priset på vanliga kläder, där spannet sträcker sig från 400 till 800 kronor beroende på typ av plagg. Om man får halva priset på kläderna om man säljer dem vidare har man gjort en god förtjänst. Med tanke på att kläderna har bra kvalitet kan man vara säker på att de håller för fler än en graviditet.

Långt ifrån alla säljer sina avlagda mammakläder vidare. Många drömmer nämligen om fler barn, och i sådana fall är det definitivt värt att behålla kläderna i väntan på nästa graviditet. För många har kläderna också ett affektionsvärde, ett personligt värde, eftersom plaggen är förknippade med en spännande och vacker tid i livet. Därför är det många som placerar kläderna längst in i garderoben, oavsett om ytterligare barn är planerade eller ej.

Vill du hitta mammakläder till förmånligt pris? Då kan andrahandsmarknaden Tradera vara ett alternativ.

varumärken